Veelgestelde vragen

Antwoord

Nee, dat is niet noodzakelijk. SpotYou zit vol functionaliteit en rapportages over de aanwezigheidsgegevens zodat het eenvoudig mogelijk is om terug te kijken wie wanneer op welke locatie aanwezig is geweest. Bijvoorbeeld in de vorm van overzichten van woon-werkverkeer zodat hier geen aparte administratie meer voor hoeft te worden bijgehouden door de medewerkers.
Mocht het niet wenselijk zijn om deze gegevens op te slaan en om de bijbehorende aanvullende functionaliteit te gebruiken, dan kan de opslag van aanwezigheidsgegevens eenvoudig worden uitgeschakeld bij de instellingen zodat alleen real-time/live data gebruikt wordt.

Antwoord

Kort en krachtig: nee.
De lange uitleg: Het is mogelijk om een smartphone te gebruiken om handmatig aan te melden. Automatisch aanmelden via gps is beschikbaar maar het is gebleken dat dit door afhankelijkheid van diverse externe factoren niet betrouwbaar genoeg is. Als er mensen zijn zonder mobiele telefoon of mensen die bezwaar hebben tegen het installeren van een app op een privé telefoon, dan kan hiervoor een tablet of ander touchscreen worden opgehangen of bij een balie worden geplaatst waarop men zich kan aan- en afmelden. Als ook dit niet mogelijk/wenselijk is, dan kan men zich gewoon op onze website handmatig aan- en afmelden.
Het gebruik van de smartphone automatiseert dus eigenlijk het aan- en afmelden voor het gemak van de gebruikers.
Eigenlijk is het zo dat iedereen die een "ouderwets" aanwezigheidsbord kan gebruiken ook SpotYou kan inzetten als vervanging.

Antwoord

Wat ons betreft is het niet nodig om deze bezwaren weg te nemen. Als men de app niet wil installeren is dat prima. Er zijn namelijk genoeg andere mogelijkheden om SpotYou te gebruiken. De smartphone app is puur voor het gemak van de gebruiker gemaakt, niet uit noodzaak.
We willen wel benadrukken dat men niet bang hoeven te zijn voor het "tracken" van hun locatie. Er worden namelijk geen GPS gegevens opgeslagen, er wordt puur gekeken of je je in de opgegeven locatie(s) bevindt.

Antwoord

Door middel van zogenaamde geofencing. Geofencing? Daar wordt het er vast niet duidelijker van.
We zullen proberen het uit te leggen: Door op onze website de locatie(s) van uw bedrijf in te stellen, weten we de coordinaten waar uw bedrijf zich bevindt. In combinatie met een straal (radius) kunnen wij een digitaal hek plaatsen (fence is hek in het Engels) om het bedrijf heen.
Zodra iemand over het "hek" gaat, krijgt de SpotYou app dit doorgegeven door het besturingssysteem van uw telefoon (Android of iOS). We weten dus eigenlijk alleen maar of iemand in of uit de "cirkel" gaat. Op deze manier bepalen we de aanwezigheid zonder dat we de exacte GPS locatie van iemand achterhalen moeten.
Omdat gps afhankelijk is van diverse factoren (hardware, locatie/gebouw, besturingssysteem) is tot op heden gebleken dat dit niet 100% betrouwbaar is. Wij adviseren daarom ook om altijd een touchscreen te plaatsen waarbij men zich kan aan- en afmelden.

Antwoord

De Android app is te vinden in de Google Play Store en de iOS (iPhone) app staat in de Apple App Store.
Hieronder staan de linkjes naar de apps, als deze pagina op de mobiel wordt weergegeven opent de store na het klikken op het logo:

Staat uw vraag nou niet tussen de bovenstaande, vul dan hieronder het contactformulier in om uw vraag aan ons te stellen.